Witaj w GCO- Gmina Celestynów Online!Welcome to GCO- Gmina Celestynów Online!
 Twoje konto  Wyślij newsa  Tematy  Top10  Netsprint  Kontakt      

Pomyśl...

masz głos, masz władzę...

Strefa wolna od populizmu

Menu
gminaicon.gif CelestynówShow/Hide content
· Encyklopedia
· O gminie
· Linki
· Katalog branżowy
icon_members.gif UżytkownicyShow/Hide content
· Opinie
· Blogi
som_downloads.gif MultimediaShow/Hide content
· Gry
· PodkasaniecNew content !
GCOsmal.gif SerwisShow/Hide content
· Archiwum
· Pobierz
· FAQ
· Statystyki
· Drukuj Newsa
· Szukaj
· Polec nas
icon_community.gif KomunikacjaShow/Hide content
· Forum
· Wiad. Prywatne
· e-Kartki
ogloszenia2.gif Ogłoszenia
icon_rada.gif Kontakt z Radą
question.gif KonkursyShow/Hide content
· Kuriozy'07
publictransport.jpg RozkładyShow/Hide content
· PKP
· PKS Mińsk Maz.
· Traks do Międzylesia
· Traks do Zabieżek
· Tramp do Celestynowa
· Tramp do Otwocka
· Świerk
· Mini Bus
favoritos.gif Kontakt z GCO

2 słowa do...

Wyłącznie dla zarejestrowanych uzytkowników. Zaloguj sie lub utwórz konto.

Na forum...

OSP Celestynów
 mieszkania gminne
 poszukuje pokoju
 Było spotkanie i informujemy że było spotkanie, czyli...
 Remont schodów w UG.
 Wójt a ochrona zabytków....
 Traczyk nie jest wójtem?
 Gmina Celestynów GÓRĄ
 Prezydencki TUR pierwszy...
 Pierwsze Wolne Wybory...

GCO- Gmina Celestynów Online Forums

GCOnet
HOTSPOT GCO
Darmowa strefa Internetu
wi-fi
100m od naszej
siedziby - już działa

Oficjałki
BIP CelestynówSP ZOZ CelestynówGOPS CelestynówCCI  Celestynów

Otrzymaliśmy...

3999095
odsłon od Listopad 2003

GCO- Gmina Celestynów Online: Forum

GCO - Gmina Celestynów Online :: Zobacz temat - Przestraszony Traczyk kąsa?
Welcome Guest: Rejestracja | Zaloguj

FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy

Przestraszony Traczyk kąsa?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Forum GCO - Gmina Celestynów Online Strona Główna -> Polityka i okolice... Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pr
Aktywny Celestyn
Aktywny Celestyn

PostWysłany: Pon Lut 22, 2010 9:39 am
PostTemat postu: Przestraszony Traczyk kąsa?
Odpowiedz z cytatem

Stałe grono czytelników GCO doskonale wie, że ten obrazek Pinokia, który towarzyszy nam na stronie od kilku lat jest jak najbardziej trafiony. Jednak ze względu na min. wpis wiewoja postaram się odnieść do kolejnych kłamstw naszego gospodarza gminy:

Po pierwsze nikt nie zabrał żadnych 1,8 mln. nie zrobił tego Rosłoniec, Wójcik, Kwiatkowski, Pindara czy Nowicki, ponieważ żaden radny nie dysponuje środkami - jedynie Wójt ma w kompetencji uruchomienie (zapłacenie) lub nie przelania środków.

Drugi argument za tym, że Traczyk wprowadza wszystkich w błąd to fakt, że budżet na 2010 rok przyjęto 29 grudnia 2009, 1 stycznia 2010 wszedł w życie, funkcjonuje, a od tamtej pory nie było żadnej sesji więc radni nie mogli w głosowaniu"zabrać", a raczej przesunąć żadnych środków i tego nie zrobili.
Skąd wzięła jest ta kwota, to raczy wiedzieć jedynie Stefan T.

Cała ta sytuacja to jedynie zasłona dymna, ma zupełnie inny cel:

Otóż 19 lutego, czyli dzień przed ostatnim wpisem blogera, odbyło się posiedzenie Komisji Rewizyjnej. Dziwnym zbiegiem okoliczności pojawił się na niej Wójt Traczyk, chociaż na wcześniejszych, choć był wzywany przed oblicze komisji w sprawie min. skarg na niego, nie przychodził.Czym to pojawienie było spowodowane? Otóż Komisja Rewizyjna przygotowywała kolejne 3 doniesienia o podejrzeniu złamania prawa przez Wójta Stafana Traczyka w zakresie nieprawidłowego wydatkowania w roku 2009.
Komisja stwierdziła, że niezgodnie z prawem Wójt wydał prawie 500 000 zł (słownie pół miliona zł) i to jest afera! Nie jakieś wymyślone, wirtualne 1,8 mln tylko faktycznie wydane przez S Traczyka z gminnej kasy pół miliona złotych na zadania nie ujęte w budżecie.
Stąd zapewne takie dążenie do sprzedaży działek i wzięcia ogromnych kredytów, aby zbilansować ten nieprzewidziany "wydatek".
Karą za te przewinienia może być wg. ustawy min:
- kara pieniężna od 1 do 3 krotności wynagrodzenia;
- zakaz pełnienia funkcji związanych z dysponowaniem środków publicznych na okres do 5 lat.

Przypuszczalnie głównie ten drugi zapis spędza sen z powiek Wójta Traczyka i stąd próba przeniesienia dyskusji publicznej w inny wymiar oraz ten niekontrolowany wybuch agresji na jednego z członków Komisji Rewizyjnej. Jeżeli organ nadzoru (RIO) ostatecznie potwierdzi te zarzuty, to ten człowiek jest spalony samorządowo i o jakichkolwiek wyborach może zapomnieć.
Traczyk próbował zdezorganizować prace komisji i zbagatelizować problem, na co otrzymał odpowiedź, że każde naruszenie prawa, wydatkowanie pieniędzy podatników niezgodnie z prawem, będzie przez nas zgłaszane do odpowiednich organów. - taki jest obowiązek, wynikający również z prawa, spoczywający na radnych.
Ja dopowiedziełem, że również wszystkie kłamstwa i pomówienia kierowane pod moim adresem min. na stronie internetowej Stefana T. w odpowiednim czasie zostaną skierowane do rozpatrzenia przez właściwy organ. Jaka była reakcja? Na drugi dzień ukazuje się kolejny paszkwil i stek kłamstw pod moim adresem. Była moda na Kwiatkowskiego, Wójcika, Malarza, wiewoja, Atłowskiego, Grajdę, Rosłaniec i wielu innych teraz jest moda na Rosłońca, cóż Traczyk czuje zagrożenie (nie wiadomo jakie?) od coraz większej liczby osób.
Z jednej strony powinienem się cieszyć, gdyż ten kolejny wpis uzupełnia tylko moje materiały, z drugiej strony należy żałować, że naszą gminę reprezentuje osoba o tak złamanym kręgosłupie moralnym, obyczajowym, który nadal nie dorósł do sprawowanej funkcji i raczej nigdy nie dorośnie.

P.Rosłoniec
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
wiewoj
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pon Lut 22, 2010 11:06 am
PostTemat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dziękujemy za wyjaśnienia, choć nadal nie wiadomo komu, dlaczego i na co Radny Rosłoniec zabrał obywatelom prawie 2 bańki Laugh .Ale to chyba wie tylko (czy aby na pewno?) pokrętny umysł MNP...
Coś czuję ,ze kampania na stołek wójta będzie błotną kampanią...
Jerry
Celestyn podlotek
Celestyn  podlotek

PostWysłany: Pon Lut 22, 2010 11:56 am
PostTemat postu:
Odpowiedz z cytatem

Niestety muszę potwierdzić słowa radnego Rosłońca. Ja również doświadczyłem fałszywych oskarżeń ze strony wójta. Moja rodzina i znajomi byli zszokowani klamstwami jakie wygłasza Traczyk, dlatego wszyscy musimy być czujni i nie możemy się nabierać na Jego wymyślone gierki polityczne.

Swoją drogą to chodź radny Rosłoniec nie był moim ulubieńcem na początku kadencji, to muszę przyznać, że z wielkim szacunkiem i uznaniem odnoszę się do Jego pracy w radzie.
A przez Traczyka oprócz głupoty poprostu ZAZDROŚĆ przemawia...
Powrót do góry
pr
Aktywny Celestyn
Aktywny Celestyn

PostWysłany: Wto Lut 23, 2010 12:45 pm
PostTemat postu:
Odpowiedz z cytatem

wiewoj napisał:
...Coś czuję ,ze kampania na stołek wójta będzie błotną kampanią...

MalvisioN napisał:
...Mnie ciekjawi jedno: Piotr oficjalnie potwierdził że chce kandydować na wójta, czy Traczyk atakuje profilaktycznie? Bo że świadomie - nie mam żadnych wątpliwości.

Panowie jesteście chyba jasnowidzami Smile Nie chciałem o tym pisać, ale to wszystko zaczyna składać się w całość.

Rzeczywiście, w toku dyskusji na tym posiedzeniu Komisji Rewizyjnej stwierdziłem, że jak byłbym wójtem to zatrudniłbym specjalistów w urzędzie, którzy umieliby zgodnie z prawem przygotowywać inwestycje, na co Wójt Traczyk wyciągnął rękę w moim kierunku i powtórzył kilkukrotnie - a jednak to prawda, to prawda, to prawda....
Po wtrąceniu jednego z kolegów "A co, byłby gorszym Wójtem niż Pan" zapadła cisza...
Co jeszcze urodzi się w tym umyśle, nikt nie zgadnie. Laugh

Mal, obiecaj, że jak spotkamy się w 2 turze to powalczymy, ale tylko na programy i argumenty, OK? Laugh
Powrót do góry
MalvisioN
Administrator Strony
Administrator Strony

PostWysłany: Wto Lut 23, 2010 1:21 pm
PostTemat postu:
Odpowiedz z cytatem

pr napisał:
Mal, obiecaj, że jak spotkamy się w 2 turze to powalczymy, ale tylko na programy i argumenty, OK? Laugh

ja już zacząłem przybliżać idee które mi przyświecają - vide newsy Celestynów - nasze miejsce. Ale nadal nie zaprzeczam i nie potwierdzam.

Ostatnio zmieniony przez MalvisioN dnia Wto Lut 23, 2010 9:04 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
wiewoj
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Lut 23, 2010 2:03 pm
PostTemat postu:
Odpowiedz z cytatem

Adam!! Pogięło Cię?? Ty naprawdę chcesz kandydować??...
Jak sie obaj Panowie spotkacie w drugiej turze to ja będę miał dylemat...nie róbcie mi tego...
Tjaaa...To dopiero teraz Traczyk zacznie ujadać...
MalvisioN
Administrator Strony
Administrator Strony

PostWysłany: Wto Lut 23, 2010 3:30 pm
PostTemat postu:
Odpowiedz z cytatem

wiewoj napisał:
Adam!! Pogięło Cię?? Ty naprawdę chcesz kandydować??...
Jak sie obaj Panowie spotkacie w drugiej turze to ja będę miał dylemat...nie róbcie mi tego...
Tjaaa...To dopiero teraz Traczyk zacznie ujadać...

Wiewoj, skoro urząd wójta może sprawować "średnio" rozgarnięty leśnik , to czemu nie? Tym bardziej, że ja mam jakieś koncepcje działania a nie wyborcze slogany i polityczne gierki. Mnie nie interesuje "traczykowanie" w mediach, tylko "egoistyczne" poprawienie warunków życia w Celestynowie, bo jednak jestem mieszkańcem tej gminy, czyli też będę z tego korzystać (ja i moje dzieci) i nie mam ani parcia na szkło, ani do polityki. Nie ściemniam że jestem bezpartyjny, próbując cichaczem dostać się do partyjnego żłoba (Stefan próbował wejść do PO, ale tam go nie chcieli, więc poszedł do PiS, a teraz ujada na PO. On ma typowo polityczne skrzywienie: Nie ważne z kim, aby do władzy). Chcę dyskutować o gminie, i różnicach w receptach na jej przyszłość. Nie potrzebuję dyskusji ze sztabem marketingowym. Jeśli mam wybierać wójta, bądź ubiegać się o ten urząd, chcę mieć partnera w dyskusji, a nie produkt podsunięty przez piJarowców, który od siebie nie ma nic do powiedzenia. Bo padną tu zobowiązujące słowa: Ja nie mam i nie chcę mieć monopolu na gminę. Jeśli będą lepsze i w przemyślany sposób argumentowane rozwiązania, trzeba je realizować. Tylko trzeba mieć z kim i o czym rozmawiać. Szanuję Piotra i widzę że z nim będziemy kruszyć kopie na wypracowaniu odpowiednich rozwiązań, bo wybory to nie dojście po trupach do władzy, a przyjmowanie najlepszych kompromisów pomiędzy pomysłem na gminę, a jego realizacją. Kompromisów i współpracy również (co jest szokujące nie tylko w gminie ale i w Polsce) pomiędzy kandydatami.

Tak to widzę.
czarodziej1
Aktywny Celestyn
Aktywny Celestyn

PostWysłany: Wto Lut 23, 2010 6:40 pm
PostTemat postu:
Odpowiedz z cytatem

MalvisioN napisał:

ja już zacząłem przybliżać idee które mi przyświecają - vide newsy Celestynów - moje miejsce. Ale nadal nie zaprzeczam i nie potwierdzam.

I ja..., i ja..., i ja.... chcę zostać wójtem Poke Tounge . Powiedzcie proszę, kiedy i gdzie odbędzie się ten casting??? Razz

Ostatnio zmieniony przez czarodziej1 dnia Sro Lut 24, 2010 4:47 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Bruksleka1
Celestyn podlotek
Celestyn  podlotek

PostWysłany: Wto Lut 23, 2010 7:16 pm
PostTemat postu:
Odpowiedz z cytatem

a miał być niezależny portal, a tu zwykła agitka wyborcza:D
Powrót do góry
Pietrek
Błyskotliwy Celestyn
Błyskotliwy Celestyn

PostWysłany: Wto Lut 23, 2010 8:59 pm
PostTemat postu:
Odpowiedz z cytatem

No a jakie tu hasła padajom, toż to obraza Boska, sodomia i gomorja. Jeszcze trochę a słońce będzie wschodzić na zachodzie, a zachodzić na wschodzie, wilki latać bendom...
euro
Celestyn podlotek
Celestyn  podlotek

PostWysłany: Sro Lut 24, 2010 8:24 am
PostTemat postu:
Odpowiedz z cytatem

czarodziej1 napisał:
MalvisioN napisał:

ja już zacząłem przybliżać idee które mi przyświecają - vide newsy Celestynów - moje miejsce. Ale nadal nie zaprzeczam i nie potwierdzam.

I ja..., i ja..., i ja.... chcę zostać wójtem Poke Tounge . Powiedzcie proszę, kiedy i gdzie odbywa się ten casting??? Razz

Nie dla psa kiełbasa, czarodzieju.
Powrót do góry
Pietrek
Błyskotliwy Celestyn
Błyskotliwy Celestyn

PostWysłany: Sro Lut 24, 2010 10:57 am
PostTemat postu:
Odpowiedz z cytatem

euro napisał:
Nie dla psa kiełbasa, czarodzieju.

Dlaczego? Niech próbuje. Może w realnej konfrontacji pokaże kilka mądrych pomysłów. Niech ma szansę i on a ludziska wybór. Myślę, że chyba gorzej niż teraz nie powinno być (choć gwarancji nie ma).
pr
Aktywny Celestyn
Aktywny Celestyn

PostWysłany: Sro Lut 24, 2010 3:27 pm
PostTemat postu:
Odpowiedz z cytatem

MalvisioN napisał:
......Ja nie mam i nie chcę mieć monopolu na gminę. Jeśli będą lepsze i w przemyślany sposób argumentowane rozwiązania, trzeba je realizować. Tylko trzeba mieć z kim i o czym rozmawiać. Szanuję Piotra i widzę że z nim będziemy kruszyć kopie na wypracowaniu odpowiednich rozwiązań, bo wybory to nie dojście po trupach do władzy, a przyjmowanie najlepszych kompromisów pomiędzy pomysłem na gminę, a jego realizacją. Kompromisów i współpracy również (co jest szokujące nie tylko w gminie ale i w Polsce) pomiędzy kandydatami.

Tak to widzę.

Dla osób które faktycznie interesują się gminą nie jest tajemnicą, że mamy sporo problemowych obszarów. Dotyczą one spraw, z którymi borykają się również i inne gminy - radzą sobie z nimi lepiej lub gorzej. Obecny włodarz gminy omija je szerokim łukiem, zastępując poważną dyskusję tematami z poziomu brukowców lub kiepskich reality show. Dodatkową trudnością u nas jest fakt, że w ostatnich prawie 4 latach nic lub prawie nic w tych zakresach nie poprawiono. Są to stracone lata, inni choć powoli poszli jednak dalej, my zostaliśmy w miejscu. Nie zmieni tego facelifting w postaci, orlika, skateparku czy kilku wiat, brak realizacji kluczowych inwestycji, pomysłu na gminę czy choć dostosowania działań do zadań, które inni wymyślili i wskazali do realizacji jako minimum powoduje zwiększenie dystansu do gmin sąsiednich, który będzie niezwykle ciężko nadrobić. Gdyby choć w połowie wójt realizował przyjęte przez RG budżety, a nie rozrzucał pieniądze na lewo i prawo, stało by już przedszkole choćby w stanie surowym, kolejne ulice miały by kanalizację czy nawierzchnię asfaltową, wyremontowano by budynki gminne itd. Szczegółów nie będę określał, dla wnikliwych reklamuję choćby protokoły z komisji, realizację budżetów za ostatnie 3 lata czy strategię rozwoju gminy, wnioski wypłyną same.
Uważam, że w cięgu tych kilku lat obecności naszej (radnych) na GCO udało nam się wyjaśnić, pokazać czy obnażyć wiele rzeczy, które przeszłyby bez echa, a Celestynów widziany z perspektywy Celestynki czy Linii Otwockiej byłby mlekiem i miodem płynącym miejscem rządzonym przez wspaniałego i bohaterskiego monarchę Smile
Powrót do góry
balbinka
Administrator Strony
Administrator Strony

PostWysłany: Sro Lut 24, 2010 8:17 pm
PostTemat postu:
Odpowiedz z cytatem

Bruksleka1 napisał:
a miał być niezależny portal, a tu zwykła agitka wyborcza:D

... czy możesz mi wyjaśnić co to ma do rzeczy? Przecież się wypowiadasz... czyli: jest niezależny. Poszukiwane słowo to "apolityczny". No, ale po co nam apolityczność, gdy nam "gmina gore"! Poke Tounge
Powrót do góry
Celestynowiak
Celestyn osesek
Celestyn osesek

PostWysłany: Czw Lut 25, 2010 10:23 pm
PostTemat postu:
Odpowiedz z cytatem

Witajcie.

Skoro to jest naprawdę niezależny portal to ja mam takie pytanie. Jak to jest - mówi się o tym głośno w urzędzie gminy i na ulicach - że właściciel portalu to cwaniak, który od 5 lat nie płacił podatku od nieruchomości? Mieszka od lat i leje na przepisy podatkowe (przepraszam za kolokwializm)...

Jak morale takie ocenić, zważąjąc że chce byc wójtem?

Są równi i równiejsi?
Powrót do góry
Forum GCO - Gmina Celestynów Online Strona Główna -> Polityka i okolice... Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3
Skocz do: