Wysłany: Sro Cze 23, 2010 3:57 pm Temat postu: Gmina Celestynów GÓRĄ
Aż serce rośnie jak patrzę na podział głosów i frekwencję w gminie Celestynów i powiecie otwockim w I turze wyborów prezydenckich :
1. Jarosław Aleksander Kaczyński 51,64% ; oddanych głosów 2983
2. Bronisław Maria Komorowski 28,88% ; oddanych głosów 1668
3. Grzegorz Bernard Napieralski 11,08% ; oddanych głosów 640
wszystkie wyniki -> http://prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/141703.htm
We wszystkich gminnych obwodach zwyciężył Jarosław Aleksander Kaczyński
Jestem dumny z mieszkańców gminy, iż tak licznie i mądrze oddali swoje głosy. Chciało by się rzec „JESTEM W DOMU”. Nie poddaliśmy się taniej propagandzie przedstawianej w różnych tzw. „niezależnych” mediach dla obłąkanych i wypranych ze swej godności ludzi.
4 lipca świętujemy zwycięstwo POLSKI prawej i sprawiedliwej dla wszystkich Polaków – SOLIDARNEJ. Ale aby tak się stało musimy w II turze podwoić swe wysiłki i zagłosować zgodnie z podpowiedzią swego serca i rozumu.
jestem dumny z mieszkańców gminy, iż tak licznie i mądrze oddali swoje głosy.
że licznie - fakt. Czy mądrze, historia oceni. mam inny pogląd na tę sprawę. Tereny poniemieckie, związane z porządkiem logiką i dyscypliną głosowały inaczej. U nas po zaborze ruskim burdel jak dawniej...
czarodziej1 napisał:
Chciało by się rzec „JESTEM W DOMU”. Nie poddaliśmy się taniej propagandzie przedstawianej w różnych tzw. „niezależnych” mediach dla obłąkanych i wypranych ze swej godności ludzi.
Jaaasne. Od kiedy fakty są tanią propagandą? Niech żyją jedyne godne media dla światłych ludzi - TVTrwam etc... Siejesz Waść taki populizm że aż dolną ramką forum wycieka...
Człowieku, nie Tobie oceniać kto normalny (bo tu normalna jest większość a większość Polaków jednak głosowała inaczej) i kto ma godność.
czarodziej1 napisał:
4 lipca świętujemy zwycięstwo POLSKI prawej i sprawiedliwej dla wszystkich Polaków – SOLIDARNEJ.
Rozumiem że przytulicie Towarzysze opieką również mniejszości żydowskie ormiańskie a także seksualne (no i ateistów) i zagwarantujecie im prawa równe katolikom? No i czy przebaczycie WSI, bezpiece oraz innym o odmiennym zdaniu?
heh, Tobie też od paru dni serce bije bardziej po lewej stronie?
czarodziej1 napisał:
Ale aby tak się stało musimy w II turze podwoić swe wysiłki i zagłosować zgodnie z podpowiedzią swego serca i rozumu.
A na klacie strzel tatuaż: Kocham Jarka, bo Polska jest najważniejsza...
Ehhh, Wy i ten Wasz szczeniacki patriotyzm, który nie ma nic wspólnego z codzienną rzetelną pracą i prawdziwym patriotyzmem, a nie knajackim machaniem szabelką
gdy rozum śpi, budzą się demony (F. Goya) _________________ Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden,
który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi - Albert Einstein
Jarosław Kaczyński "jest człowiekiem odważnym, skromnym i uczciwym, politykiem samodzielnym, roztropnym i zdecydowanym" i "nie ulega postępowym modom i dyktaturze poprawności politycznej"
aha, a każde określenie obala się samodzielnie . _________________ Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden,
Tereny poniemieckie, związane z porządkiem logiką i dyscypliną głosowały inaczej. U nas po zaborze ruskim burdel jak dawniej...
....burdel jak dawniej, znaczy kiedy ??? Jesteś nielogiczny.
Bardzo chętnie bym podyskutował z tobą na temat histrorii polski przed w czasie i po zaborach i jak byli Polacy traktowani (i nie tylko Polacy) w owym jak to ująłeś "porządku i dyscyplinie" w czasie zaborów.
Ale to wszystko to już historia trzeba żyć przyszłością, a przyszłość to My i jak ją sobie ułożymy tak będziemy żyli.
Tak apropos użyłeś sformułowania tereny poniemieckie to proszę określić w jakim czasie byłe niemieckie i w jaki sposób zostały przez ludność niemiecką nabyte. Ja bardziej wolę zwrot - odzyskane.
Jak dawniej, znaczy kiedy ??? Jesteś nielogiczny.
Bardzo chętnie bym podyskutował z tobą na temat histrorii polski przed w czasie i po zaborach i jak byli Polacy traktowani (i nie tylko Polacy) w owym jak to ująłeś "porządku i dyscyplinie" w czasie zaborów.
Nie musisz dyskutować, bo akurat wiem, jak byli traktowani. Odłóż swoją historyczną pasję na bok i spójrz na to pod kątem socjologii.
Mentalność jest jednak widoczna aż nadto. proponuje przejechać się deczko dalej niż za Wisłę... W byłym zaborze ruskim jest mniejszy naturalny odruch uszanowania porządku.
czarodziej1 napisał:
Tak apropos użyłeś sformułowania tereny poniemieckie to proszę określić w jakim czasie byłe niemieckie i w jaki sposób zostały przez ludność niemiecką nabyte. Ja bardzię wolę zwrot - odzyskane.
Jak zwykle czepiasz się szczegółów, omijając ideę. Niech Ci będzie odzyskane. _________________ Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden,
Nie musisz dyskutować, bo akurat wiem, jak byli traktowani.
jak wiesz to napisz, jak ?
Cytat:
Mentalność jest jednak widoczna aż nadto. proponuje przejechać się deczko dalej niż za Wisłę... W byłym zaborze ruskim jest mniejszy naturalny odruch uszanowania porządku.
Podaj konkretnie miejscowości te brudne na wschodzie i południu oraz te czyste na zachodzie i północy bo na razie karmisz sam siebie sloganami. I z tego co piszesz to śmiem wątpić byś dalej się oddalał jak do Warszawy . Ale to też nad Wisłą!!!
Swego czasu przejechałem Polskę w szerz w długość na krzyż i widziałem miejsca których nie widać zza okna samochodu. Uwierz mi nie ma żadnej różnicy, powtarzam - żadnej. Oczywiście trafiają się miejscowości mniej i bardziej zadbane ale czy to na wschodzie czy na zachodzie to w tym samym stopniu.
Rozumiem że przytulicie Towarzysze opieką również mniejszości żydowskie ormiańskie a także seksualne (no i ateistów) i zagwarantujecie im prawa równe katolikom? No i czy przebaczycie WSI, bezpiece oraz innym o odmiennym zdaniu?
heh, Tobie też od paru dni serce bije bardziej po lewej stronie?
Widzisz, jesteś prostym przykładem (jak to Stalin nazwał) pożytecznych idiotów. Nastukali Ci siana w głowę, a ty siedzisz i starasz się to siano z niej powyciągać i rozpraszasz je na boki. A to, że robisz brud wokół siebie, niestety widzą tylko inni.
Ostatnio zmieniony przez czarodziej1 dnia Sro Cze 23, 2010 8:58 pm, w całości zmieniany 1 raz
A po co? Kim jesteś żeby mnie przepytywać, skoro sam nie odpowiadasz na zadane pytania? Kolejną opoką patriotyzmu? Uchowaj nas od takich Boże!
czarodziej1 napisał:
Podaj konkretnie miejscowości te brudne na wschodzie i południu oraz te czyste na zachodzie i północy bo na razie karmisz sam siebie sloganami.
Brawo mamy superzdolnego domorosłego historyka globtrotera i jeszcze genialnego socjologa na pokładzie... nie umywam się wprost...
A serio: Dyskusja z Tobą nie ma sensu, bo dyskusja to wymiana zdań i odpowiedzi na zadane pytania. Ty nie odpowiadasz, a twoje kąśliwe uwagi spływają po mnie jak po kaczce. Twoja merytoryka tak mnie powaliła, że z ROTFLa wstać nie mogę... _________________ Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden,
Ostatnio zmieniony przez MalvisioN dnia Czw Cze 24, 2010 1:10 am, w całości zmieniany 1 raz
Widzisz, jesteś prostym przykładem (jak to Stalin nazwał) pożytecznych idiotów. Nastukali Ci siana w głowę, a ty siedzisz i starasz się to siano z niej powyciągać i rozpraszasz je na boki. A to, że robisz brud wokół siebie, niestety widzą tylko inni.
Dziękuję, chcę być prostym przykładem pożytecznego idioty. Twoje komplementy pod moim adresem sprawiają że czekam z ustęsknieniem na każdy Twój kolejny wpis. Ahhh, jakie one mądre, jakie kulturalne, jakie wysublimowane, takie dekadenckie i futurystyczne w swym patriotycznym uniesieniu zarazem. Majstersztyki elokwencji godnej samego Jehowy, zupełnie jak halibut, którego spożyłem na kolację... _________________ Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden,
Wysłany: Sro Cze 23, 2010 10:12 pm Temat postu: Re: Gmina Celestynów GÓRĄ
czarodziej1 napisał:
4 lipca świętujemy zwycięstwo POLSKI prawej i sprawiedliwej dla wszystkich Polaków – SOLIDARNEJ. Ale aby tak się stało musimy w II turze podwoić swe wysiłki i zagłosować zgodnie z podpowiedzią swego serca i rozumu.
TAK MA BYĆ? _________________ Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden,
Wysłany: Czw Cze 24, 2010 6:39 am Temat postu:
czarodziej1 napisał:
Swego czasu przejechałem Polskę w szerz w długość na krzyż i widziałem miejsca których nie widać zza okna samochodu. Uwierz mi nie ma żadnej różnicy, powtarzam - żadnej. Oczywiście trafiają się miejscowości mniej i bardziej zadbane ale czy to na wschodzie czy na zachodzie to w tym samym stopniu.
Hmm - oczywiście przypiszesz to jakieś chorej solidarności z Malem ale co tam.
Fanzolisz kolego aż miło. Różnice są i to czasami ogromne - jeśli ich nie zauważasz, to albo dupa nie obserwator jesteś, albo ta wycieczka "na krzyż" była pod wpływem. I nie chodzi mi tu o to, czy na ulicach leżą papierki, czy nie. Bo to akurat zdarza się wszędzie - tu akurat nie ma różnicy. _________________ Hausbranntweinhersteller
Wysłany: Czw Cze 24, 2010 6:48 am Temat postu: Re: Gmina Celestynów GÓRĄ
czarodziej1 napisał:
... POLSKI prawej i sprawiedliwej dla wszystkich Polaków...
Cytując pewien film "Niech mnie pan nie rozśmiesza, bo mam zajady".
Jeśli chodzi o "dużą" politykę to mój osąd wszystkich polityków jest podobny - wszyscy patrzą, jak zaiwanić mi jeszcze parę zyla (cytując tym razem pewien utwór muzyczny "Żyję w kraju, w którym wszyscy chcą mnie zrobić w ch...a. Za moją kasę."). Ale obłuda PiS-u sięga zenitu. Sama nazwa jest już kpiną z ludzi, o działaniach w stylu "starej dobrej komuny" nie wspominając. _________________ Hausbranntweinhersteller
Fanzolisz kolego aż miło. Różnice są i to czasami ogromne - jeśli ich nie zauważasz, to albo dupa nie obserwator jesteś, albo ta wycieczka "na krzyż" była pod wpływem. I nie chodzi mi tu o to, czy na ulicach leżą papierki, czy nie. Bo to akurat zdarza się wszędzie - tu akurat nie ma różnicy.
Więc o co chodzi??? Na wschodzie ludzie utykają na prawą nogę, a na zachodzie na lewę ??? Albo odwrotnie ??? Nic nie wymagam ale jak piszesz, iż są tak znaczne różnice to je określ konkretnie. Na razie tylko piszesz, piszesz, piszesz i NIC z tego nie wynika.
Wysłany: Czw Cze 24, 2010 9:18 am Temat postu:
No dobra mistrzu konkretów.
Choćby takie rzeczy jak:
- rozplanowanie miejscowości
- linia zabudowy
- charakter zabudowy
- utrzymanie porządku na posesjach
- kolorystyka budynków
To kilka takich przykładów, na których poszczególne zabory odcisnęły jednak swoje "piętno". Są różnice, co w moim odczuciu nie stanowi niczego złego. Ale na pewno nie jest wszędzie tak samo, jak napisałeś. _________________ Hausbranntweinhersteller