Wysłany: Sro Lip 28, 2010 5:16 pm Temat postu: Było spotkanie i informujemy że było spotkanie, czyli...
masło maślane:
CCI napisał:
W ramach programu „Przejrzysta Polska” w Urzędzie Gminy Celestynów odbyło się spotkanie z organizacjami pozarządowymi działającymi na terenie gminy. Omówiono podczas niego raport dotyczący partycypacji społecznej.
OK., fajny wstęp
CCI napisał:
Raport przygotowany został przez przedstawicieli Fundacji Rozwoju Demokracji Lokalnej w ramach realizacji VI etapu Akcji Społecznej „Przejrzysta Polska”. Przedstawia on informacje dotyczące stopnia rozwoju na terenie gminy Celestynów partycypacji społecznej. Raport obejmuje dane z lat 2007 – 2010.
No to mamy rozwinięcie, zachęcające do lektury artykułu o tym ciekawym dokumencie
CCI napisał:
Raport został zaprezentowany na spotkaniu, które odbyło się 27 lipca. Obecni na nim byli członkowie organizacji pozarządowych z terenu gminy Celestynów, w tym ochotniczych straży pożarnych. Spotkanie było okazją do omówienia i wyrażenia swoich opinii na temat funkcjonowania zasady partycypacji.
Szkoda, że w tym artykule brakuje sedna, jakby je ktoś wyciął, bo mamy powtórzenie wstępu, albo już podsumowanie. Zabrakło informacji z raportu. Tego typu teksty obrazują mizerną jakość hasła „dostępu obywateli do informacji” realizowanego przez wójta Stefana Traczyka. Cóż, jak we wszystkim , brakuje tu sedna. Co mnie, mieszkańca obchodzi, że ktoś przeczytał? Kogo interesuje to, że przeczytałem ostatnio po dwuletnim wyczekiwaniu „Pustynną Włócznię” Petera V. Brett? Niektórych jednak będzie raczej interesowało co dalej z fabułą po "Malowanym Człowieku". Mnie ale i przeciętnego mieszkańca gminy ciekawi jedynie co ów raport zawiera, ale tego już się zapewne nie dowiem. Może zbyt wymagający jestem? Wam wystarcza że ktoś coś się dowiedział? A może ów raport nie jest zbyt korzystny, bo gdyby był, już dawno czytalibyśmy go na stronach DG i podległych (Dobrego Gospodarza hihi)
CCI napisał:
We wrześniu fundacja zaprezentuje zbiorczy raport przedstawiający dane ze wszystkich gmin i powiatów uczestniczących w programie monitorowania realizacji zasady partycypacji społecznej. Udział w nim wzięło 127 samorządów, z Mazowsza tylko 27 jednostek.
CCI
Czyli chwalimy się czymś, o czym nic nie piszemy, czyli chwalimy się niczym... Fajna promocja gminy Klasyczne "traczykowanie" czyli nic nie wnoszący informacyjny BEŁKOT. _________________ Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden,
który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi - Albert Einstein