Wysłany: Pią Gru 04, 2009 12:14 am Temat postu: spotkanie z posłem
Z inicjatywy pani Moniki Żukowskiej, mieszkanki Dąbrówki grupa radnych spotkała się dziś z posłem Bronisławem Dutką- przewodniczącym sejmowej Komisji Samorządu Terytorialnego i Polityki Regionalnej.
Rozmowa dotyczyła głównie trudnych i złożonych problemów, z jakimi boryka się gmina Celestynów od trzech lat.
Pan poseł okazał pełne zrozumienie wobec przedstawianych przez radnych faktów i dokumentów.
Jako doświadczony samorządowiec w przeszłości sugerował pewne rozwiązania, których zastosowanie miałoby na celu przywrócenie lokalnemu społeczeństwu wiary w ład i praworządność w naszej gminie.
Warto także dodać,że organizatorką spotkania była jedna z tych osób, które składały do rady gminy skargi na niewłaściwe wywiązywanie się z obowiązków przez wójta i której skarga została przez radę rozpatrzona pozytywnie, co zostało usankcjonowane poprzez podjecie stosownej uchwały.
Wysłany: Pią Gru 04, 2009 9:33 pm Temat postu: Re: spotkanie z posłem
wobo napisał:
Z inicjatywy pani Moniki Żukowskiej, mieszkanki Dąbrówki grupa radnych spotkała się dziś z posłem Bronisławem Dutką- przewodniczącym sejmowej Komisji Samorządu Terytorialnego i Polityki Regionalnej.
Rozmowa dotyczyła głównie trudnych i złożonych problemów, z jakimi boryka się gmina Celestynów od trzech lat.
Pan poseł okazał pełne zrozumienie wobec przedstawianych przez radnych faktów i dokumentów.
Jako doświadczony samorządowiec w przeszłości sugerował pewne rozwiązania, których zastosowanie miałoby na celu przywrócenie lokalnemu społeczeństwu wiary w ład i praworządność w naszej gminie.
Warto także dodać,że organizatorką spotkania była jedna z tych osób, które składały do rady gminy skargi na niewłaściwe wywiązywanie się z obowiązków przez wójta i której skarga została przez radę rozpatrzona pozytywnie, co zostało usankcjonowane poprzez podjecie stosownej uchwały.
Bogdan Wójcik
Szanowny Panie przewodniczący, radny gminy Celestynów, litości, proszę litości….. . Zaoszczędź nam Pan tej pisanej paplaniny. Dla mieszkańców gminy bardziej istotne jest to, co poszczególni członkowie rady wynieśli z tego spotkania. Przytym należy podkreślić, iż wcale nie myślę o wynoszeniu pustych butelek i puszek po piwie tylko o przekazanym doświadczeniu i wiedzy, jeśli owa była prezentowana.
Co do przebiegu samego spotkania, to patrząc na organizatorkę można domyśleć się treści i formy dyskusji.
Panie przewodniczący bardzo nieładnie jest oczerniać i pluć na własna gminę będąc jednocześnie jej głównym organem samorządowym – ten człowiek pewnych rzeczy nie powie prosto w oczy ale swoje pomyśli i to na Państwa temat.
Ostatnio zmieniony przez czarodziej1 dnia Nie Gru 06, 2009 11:43 pm, w całości zmieniany 1 raz
Panie przewodniczący bardzo nieładnie jest oczerniać i pluć na własna gminę - napisał Czarodziej
Każdy ocenia według własnych kryteriów. Nigdy i nigdzie nie używałem i nie używam takich określeń. Pod pojęciami trudnych problemów i troski o dobro publiczne rozumiemy coś zupełnie innego.
Proszę jeszcze raz ze zrozumieniem, uważnie przeczytać mój tekst.
Mieszkańców zainteresowanych, "co poszczególni członkowie rady wynieśli z tego spotkania" zapraszam do biura rady, gdzie udzielę wszelkich informacji związanych z opisanym zdarzeniem.
Wysłany: Nie Gru 06, 2009 2:14 am Temat postu: Re: spotkanie z posłem
czarodziej1 napisał:
Szanowny Panie przewodniczący, radny gminy Celestynów, litości, proszę litości….. . Zaoszczędź nam Pan tej pisanej paplaniny. Dla mieszkańców gminy bardziej istotne jest to, co poszczególni członkowie rady wynieśli z tego spotkania.
Zenek, a może łaskawie przyjmiesz do wiadomości że tu nie cukierkowo-laurkowy blog Traczyka i piszemy o wszystkich (czego jesteś IMHO niechlubnym przykładem) przejawach życia?
czarodziej1 napisał:
Co do przebiegu samego spotkania, to patrząc na organizatorkę można domyśleć się treści i formy dyskusji.
Patrząc na Twoje posty można łatwo domyśleć się, co i kto za tym stoi. _________________ Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden,
który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi - Albert Einstein
zapraszam do biura rady, gdzie udzielę wszelkich informacji związanych z opisanym zdarzeniem.
Bogdan Wójcik
Szanowny przewodniczący rady gminy, przebieg spotkania to ja znam. Ale jak już Pan zaczął ten wątek, to chcę dać Panu szansę i wypowiedział się na forum z owoców owego spotkania.
W związku z tym w imieniu wszystkich mieszkańców gminy, proszę o określenie wiedzy jaką to radni gminy posiedli na spotkaniu bądź co bądź ale z posłem RP czyli osoby jakby nie pisać publicznej na spotkaniu także jakby nie pisać publicznym.
Najlepiej przyswajam krótkie i zwięzłe odpowiedzi w punktach bez zbędnych „laborek”. Myślę, że nie będzie Pan tak tajemniczy jak to posiedzenie komisji finansów opisywane w Linii Otwockiej.
Jak to redaktor Skoczek określił pierwszego finansistę i obrońcę demokracji i przejrzystości gminy Celestynów? Niech Pan mi przypomni……….., naprawdę lepiej bym tego nie ujął.
Jak to redaktor Skoczek określił pierwszego finansistę i obrońcę demokracji i przejrzystości gminy Celestynów? Niech Pan mi przypomni……….., naprawdę lepiej bym tego nie ujął.
Redaktor Skoczek jest autorytetem? Może od wtedy, gdy krzyczał na GCO złodzieje, strasząc sądem, a tu się okazało, że chłopina nie dość że był w błędzie, to jeszcze sam miał nieczyste sumienie? Dla mnie już wtedy stracił twarz bo nie umiał nawet przeprosić. To się nazywa hipokryzja. Widać jak na dłoni, jakie jest kółko osobistości wokół Traczyka... Jaki Pan, taki kram... _________________ Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden,
W związku z tym w imieniu wszystkich mieszkańców gminy
Pokaż upoważnienie, ja Ci nic nie podpisywałem, pytałem znajomych - oni też nie... Schowaj do kieszeni tę megalomanię i ucz się cierpliwości.
czarodziej1 napisał:
Najlepiej przyswajam krótkie i zwięzłe odpowiedzi w punktach bez zbędnych „laborek”. Myślę, że nie będzie Pan tak tajemniczy jak to posiedzenie komisji finansów opisywane w Linii Otwockiej.
pewien piesek węch stracił i nie wie w którym kierunku ujadać... _________________ Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden,